Новини

Лікарняні під контролем!

07.06.2019

Постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 328 затверджено Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього. Реєстр ведеться з метою забезпечення накопичення, зберігання та використання інформації про видані, продовжені та обліковані листки непрацездатності для реалізації прав застрахованих осіб на отримання лікарняних та декретних, а також для проведення перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності.

Важливо, що відомості з Реєстру надаватимуться застрахованим особам, страхувальникам, особі, яка засвідчує тимчасову непрацездатність, уповноваженій особі, Держпраці. Інформацію з Реєстру надаватимуть територіальні органи ПФУ в паперовій формі як витяг з Реєстру за усним зверненням (1) застрахованій особі та (2) представникові застрахованої особи чи страхувальника. Інформація з Реєстру може надаватися застрахованим особам в електронній формі через термінали доступу, а також передаватися через зовнішніх користувачів масових прикладних сервісів порталу послуг, до яких можуть належати, зокрема, банки.

Постанова набула чинності з 20.04.2019 р. Але для практичної реалізації цієї постанови потрібно додаткове оновлення нормативки МОЗ та ФСС. При цьому до 1 вересня 2019 року ПФУ, МОЗ, Нацслужба здоров’я та ФСС мають забезпечити інформаційну взаємодію власних інформаційно-телекомунікаційних систем для запровадження цієї постанови. Найімовірніше, електронний реєстр запрацює восени.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку