Новини

Борги, які з'явилися у червні в субсидіантів, в більшості випадків незаконні

04.06.2019

Субсидіанти, які мали невикористані субсидії за жовтень 2018 – січень 2019 року, мали право скористатися  ними до кінця опалювального сезону, тобто протягом лютого-квітня 2019 року. Тому борги, які виставили у червні таким домогосподарствам надавачі комунальних послуг, є не законними.

Якщо станом на травень в особистих кабінетах субсидіантів була переплата, а у червні з’явився борг, це привід для одержувачів житлових субсидій вимагати у газовиків, тепловиків та інших надавачів комунальних послуг перерахунку.

Дізнатися причину походження боргу можна запросивши у комунальників  помісячну роздруківку з інформацією: яка соціальна норма, скільки газу, води, тепла, світла фактично спожито домогосподарством, скільки сплачено, а скільки зекономлено. На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості та причин її виникнення.

Червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках:

  • По-перше, заборгованість у червневій платіжці могла з’явитися у тих людей, які за травень не  сплатити рахунки за комунальні послуги.
  • По-друге, сім’ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи повинні доплатити за фактично спожиту послугу понад норму.
  • По-третє, якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2018-2019рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися субсидіантом самостійно.
За матеріалами Teplo.gov.ua

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку