Новини

Резолюція Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я від 28.05.2019 про покращення прозорості ринків ліків, вакцин та інших продуктів для здоров’я

31.05.2019

28.05.2019 Всесвітня Асамблея охорони здоров’я ухвалила резолюцію про покращення прозорості ринків ліків, вакцин та інших продуктів для здоров’я.

Резолюція закликає держави-члени посилити обмін інформацією про фактичні ціни, що сплачуються урядами та іншими покупцями медичних товарів, а також забезпечити більшу прозорість щодо фармацевтичних патентів, результатів клінічних випробувань та інших елементів ціноутворення вздовж ланцюжка вартості від лабораторії до пацієнта.

Ця резолюція закликає секретаріат ВООЗ підтримати зусилля, спрямовані на забезпечення прозорості та контролю впливу прозорості на доступність медичних товарів, включаючи вплив диференційованого ціноутворення.

Мета резолюції полягає в тому, щоб допомогти державам-членам приймати більш обґрунтовані рішення при купівлі товарів медичного призначення, обговорювати більш доступні ціни і, в кінцевому рахунку, розширювати доступ до медичних продуктів для населення.

Забезпечення доступу до лікарських засобів є запорукою забезпечення загального здоров’я населення. Держави-члени також висловили широку підтримку дорожній карті ВООЗ щодо доступу до лікарських засобів, вакцин та інших медичних продуктів, яка визначатиме роботу ВООЗ над цим питанням протягом наступних п’яти років.

За матеріалами Держлікслужба

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку