Новини

Про порядок подання фінансової та бюджетної звітності в АС «Є-Звітність»

20.07.2018
Тема:

Міністерство освіти і науки України (далі — МОН) інформує, що 17 квітня 2018 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 02.03.2018 р. № 340, яким вносяться зміни до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2012 р. № 44 (далі — Порядок № 44).

Зміни до Порядку № 44 передбачають складання та подання звітності за II квартал 2018 року із застосуванням автоматизованої системи подання електронної звітності клієнтів Державної казначейської служби України (далі — АС «Є-Звітність»).

З метою консолідації зведеної квартальної бюджетної та фінансової звітності необхідно вибудувати мережу шляхом створення електронного кабінету, в якому з довідника розпорядників вищого рівня АС «Є-Звітність» обрати правильний код за ЄДРПОУ розпорядника вищого рівня, а саме:

  • закладам професійно-технічної освіти та закладам вищої освіти І–ІІ рівнів акредитації, фінансування яких здійснюється з місцевих бюджетів, необхідно подати Фінансову звітність окремо за коштами державного та місцевого бюджетів окремо (дві форми 1-дс «Баланс»). Для подачі звітності за коштами державного бюджету необхідно обрати розпорядника вищого рівня Міністерство освіти і науки України (38621185);
  • закладам вищої освіти І–ІV рівнів акредитації, установам, організаціям, які безпосередньо звітують до МОН, обрати розпорядником вищого рівня Міністерство освіти і науки України (38621185);
  • закладам вищої освіти І–ІІ рівнів акредитації, установам, організаціям, які включені до мережі закладу вищої освіти ІІІ–ІV рівнів акредитації, обрати розпорядником вищого рівня навчальний заклад;

<…>

Установам, які підпорядковані декільком головним розпорядникам, а саме:

  • Інституту проблем штучного інтелекту Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України;
  • Інституту іоносфери;
  • Інституту термоелектрики Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки;
  • Національному центру «Мала академія наук України»;
  • Інституту магнетизму Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України обрати розпорядником вищого рівня МОН (38621185), якому надати фінансову та бюджетну звітність в повному обсязі згідно з Порядком № 44;
  • іншим установам, які отримують кошти від Національної академії наук України та МОН, обрати розпорядником вищого рівня Академію та надати їй фінансову та бюджетну звітність в повному обсязі згідно з Порядком № 44. Після здачі звітності в АС «Є-Звітність» роздрукувати із зазначеної системи форми № 2д, № 4д, № 7д та надіслати до Міністерства освіти і науки для складання додатка 22 до Порядку № 44.

Департаментам (управлінням) обласних, Київської міської державних адміністрацій обрати розпорядником вищого рівня обласну державну адміністрацію та надати їй фінансову та бюджетну звітність в повному обсязі, в тому числі щодо використання коштів освітньої субвенції.

Відділам освіти районних державних адміністрацій обрати розпорядником вищого рівня районну державну адміністрацію та надати їй фінансову та бюджетну звітність в повному обсязі, в тому числі щодо використання коштів освітньої субвенції.

Після здачі звітності в АС «Є-Звітність» департаментам (управлінням) обласних, Київської міської державних адміністрацій, відділам освіти районних державних адміністрацій роздрукувати із зазначеної системи форми щодо використання коштів освітньої субвенції та надіслати їх до Міністерства освіти і науки для складання додатку 22 до Порядку № 44.

Міським, сільським, селищним радам, об’єднаним територіальним громадам, звітність яких за коштами освітньої субвенції не консолідується обласними або районними державними адміністраціями, обрати код ЄДРПОУ того розпорядника вищого рівня, від якого надійшли асигнування. Ті органи місцевого самоврядування, які отримують кошти безпосередньо від Міністерства освіти і науки, створюють електронний кабінет звітності з вибором розпорядником вищого рівня Міністерства освіти і науки України (38621185) та додатково надсилають копію поданої звітності на електронну адресу: l_poluvatch@mon.gov.ua.

Просимо перевірити правильність обрання коду за  ЄДРПОУ розпорядника вищого рівня та, у разі необхідності, провести відповідні коригування.

Державний секретар П. Полянський
Начальник управління бухгалтерського обліку та звітності — головний бухгалтер Л. Поливач

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку