Новини

Отримали паспорт нового зразка: що необхідно для отримання ідентифікаційного коду

24.05.2019

Фахівці ДФС у Луганській області звернули увагу, фізична особа – платник податків, яка отримала паспорт нового зразка при подачі Облікової картки за ф. № 1ДР / Повідомлення за ф. № 1П / Заяви за ф. № 5ДР або за № 5ДРП зобов’язана пред’явити відповідному контролюючому органу:

  • паспорт громадянина України у формі картки;
  • довідку про внесення інформації до Реєстру та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру;
  • довідку про реєстрацію місця проживання, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані щодо місця проживання особи, про що була видана відповідна довідка.

Нагадаємо: для громадян України при заповненні Облікової картки за ф. № 1ДР (Заяви за ф. № 5ДР, Повідомлення за ф. № 1П, Заяви за ф. № 5ДРП) використовуються дані паспорта.

Законом України від 20 листопада 2012 року № 5492-VI «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» передбачено, що до безконтактного електронного носія, що міститься у паспорті громадянина України, вноситься інформація, зазначена в зоні візуальної перевірки паспорта (прізвище, ім’я, по батькові особи, дата та місце народження, номер документа, дата видачі документа, уповноважений суб’єкт, що видав документ тощо) та додаткова (змінна) інформація, зокрема про місце проживання особи.

Зазначена інформація про особу вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру та складається у формі витягу з Реєстру довідка про внесення інформації до Реєстру та видані документи.

У паспорт громадянина України у формі картки відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання вносяться до безконтактного електронного носія. Документ, що підтверджує відомості для внесення додаткової (змінної) інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт, зокрема про місце проживання – довідка органу реєстрації встановленого зразка. Особі за її вимогою органом реєстрації видається довідка про реєстрацію місця проживання.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку