Новини

Хто засвідчує копію довідки до акта огляду в МСЕК про встановлення групи інвалідності, що надається роботодавцю його найманим працівником

22.05.2019

Хто засвідчує копію довідки до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності, що надається роботодавцю його найманим працівником?

Відповідно до частини тринадцятої ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ), для підприємств, установ і організацій, ФОП, у тому числі ФОП - платників ЄП, в яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41 % визначеної п. 1 частини першої ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування ЄСВ для працюючих осіб з інвалідністю.

Підтвердженням встановлення працівнику інвалідності та підставою для застосування ЄСВ у розмірі 8,41 % відповідно до п. 8 розділу III Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 (далі - Інструкція № 449), є завірена копія довідки до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності (далі - МСЕК).

При цьому завірення копії довідки МСЕК здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією, зазначеними в абзацах другому, п’ятому - сьомому п.п. 1 п. 1 розділу II Інструкції № 449.

За матеріалами «ЗІР: категорія 301.04»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку