Новини

Усна ІПК? Тільки за своєю адресою!

21.05.2019

В категорії 135.05 ЗІР податківці розмістили роз’яснення щодо того, чи можна отримати індивідуальну податкову консультацію (далі — ІПК) в усній формі в контролюючому органі не за місцем податкової адреси.

Так, фіскали наголошують, що отримати ІПК в усній формі з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДФС, можна, тільки звернувшись до центру обслуговування платників за своєю податковою адресою.

Відзначимо, що у своїй відповіді податківці посилаються на Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI, Примірне положення центру обслуговування платників та Примірний регламент центру обслуговування платників, затверджені наказом ДФСУ від 16.11.2018 р. № 739. Хоча жоден з цих документів норми про прив’язку усних ІПК до місця реєстрації платника не містить.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку