Новини

Уряд вдосконалив механізм обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту з РФ

17.05.2019

Кабмін постановою від 15 травня 2019 р. № 396 вніс зміни до Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу, затвердженого постановою КМУ від 05.04.2017 р. № 235 і Порядку видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, затвердженого постановою КМУ від 05.04.2017 р. № 262.

Метою цих змін є вдосконалення механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Зокрема, уповноважені посадові особи Держкомтелерадіо можуть вилучати видавничу продукцію з обігу за місцем її фактичного виявлення, а не лише за місцем розташування господарських або інших об’єктів розповсюджувачів такої продукції.

Також у новій редакції Порядку видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу зазначено, що у день прийняття рішення про видачу (відмову у видачі) дозволу відповідний запис вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та до єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

Крім того, відтепер у заяві про видачу дозволу імпортери мають вказувати міжнародний стандартний номер книги (ISBN) та код товару згідно з УКТЗЕД.

За матеріалами КМУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку