Новини

Щодо оподаткування податком на прибуток та ПДВ суми внеску, внесеного учасником ТОВ в додатковий капітал без збільшення його статутного капіталу

16.05.2019

ДФСУ у листі від 08.05.2019 р. № 2045/6/99-99-15-02-02-15/ІПК розглянула питання щодо оподаткування податком на прибуток та ПДВ суми внеску, внесеного учасником ТОВ в додатковий капітал товариства без збільшення його статутного капіталу. 

Так податківці нагадали, що відповідно до пп. 134.1.1 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) об'єктом оподаткування податком на прибуток підприємств є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ.

При цьому, положеннями ПКУ не передбачено різниць для коригування фінансового результату до оподаткування на суму внеску від учасника товариства з обмеженою відповідальністю в додатковий капітал товариства без збільшення статутного капіталу.

 

Щодо оподаткування ПДВ операції з внесення суми внеску в додатковий капітал товариства без збільшення статутного фонду фахівці повідомили наступне. 

 У разі, якщо додаткові внески учасників товариства, що залучаються у вигляді грошових коштів в додатковий капітал такого товариства без здійснення одночасного збільшення статутного фонду, не розглядаються як оплата вартості товарів/послуг, то при отриманні товариством таких внесків об’єкт оподаткування ПДВ не виникає.

(ІПК ДФСУ від 08.05.2019 р. № 2045/6/99-99-15-02-02-15/ІПК)
 
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку