Новини

Податкова декларація з податку на прибуток підприємств в електронному вигляді: як розрахувати кількість аркушів додатків?

16.05.2019

Як розрахувати кількість аркушів додатків до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств в електронному вигляді та чи передбачена відповідальність за незаповнення або невірне заповнення поля «Додатки на __ арк.»?

Згідно з абзацом другим п. 48.1 ст. 48 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) форма податкової декларації повинна містити необхідні обов’язкові реквізити і відповідати нормам та змісту відповідних податку та збору.

Обов’язкові реквізити – це інформація, яку повинна містити форма податкової декларації та за відсутності якої документ втрачає визначений ПКУ статус із настанням передбачених законом юридичних наслідків (п. 48.2 ст. 48 ПКУ).

Перелік обов’язкових реквізитів, які повинна містити податкова декларація, визначені у п. 48.3 ст. 48 ПКУ.

Зокрема, обов’язковим реквізитом при заповненні Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 (далі – Декларація), є інформація про додатки, що додаються до неї та є її невід’ємною частиною. При цьому у полі «Наявність додатків» Декларації проставляється позначка «+»

У разі подання додатків до Декларації заповнюється поле «Додатки на __ арк.», в якому при заповненні Декларації в електронному вигляді зазначається сумарна кількість візуально відокремлених сторінок додатків до Декларації, інформація про які міститься у полі «Наявність додатків» Декларації. 

Враховуючи те, що заповнення поля «Додатки на __ арк.» Декларації носить інформаційний характер, відповідальність за його незаповнення або невірне заповнення не передбачена.

За матеріалами «ЗІР: категорія 102.23»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку