Новини

Державні унітарні підприємства частину чистого прибутку розраховують по новому

13.05.2019

У ДФС у Луганській області поінформували. З 27 квітня 2019 року набрала чинності постанова КМУ від 24.04.2019 року № 363 «Про внесення зміни до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі - постанова № 363), згідно якої відбулись наступні зміни:

1. Змінено порядок визначення частини чистого прибутку (доходу) та ставки відрахування.

Державні унітарні підприємства та їх об’єднання, починаючи з І кварталу 2019 року, розраховують платіж за підсумками фінансово - господарської діяльності наростаючим підсумком залежно від обсягу чистого прибутку підприємства за відповідний звітний період:

  • у розмірі 50 відсотків - якщо обсяг чистого прибутку становить 50 млн грн та менше,
  • у розмірі 90 відсотків - при досягненні обсягу чистого прибутку більше 50 млн гривень.

За підсумками фінансово-господарської діяльності за І квартал 2019 року, платники частини чистого прибутку (доходу) повинні подати до контролюючих органів Розрахунок із застосуванням нормативів відрахування частини чистого прибутку (доходу), встановленими з урахуванням положень постанови № 363.

У разі якщо платник частини чистого прибутку (доходу) розрахував частину чистого прибутку та подав розрахунок згідно з Порядком в редакції, чинній до 27 квітня 2019 року, такий платник має подати новий Розрахунок (до спливу терміну його подання), в якому відобразити нарахування частини чистого прибутку відповідно до вимог постанови № 363.

Якщо уточнення показників Розрахунку за І квартал 2019 року на виконання вимог постанови № 363 здійснюється після спливу терміну його подання, платник подає уточнюючий Розрахунок за такий звітний період, в якому зазначається сума збільшення (зменшення) частини чистого прибутку (доходу), що виникає відповідно до вимог постанови № 363.

Враховуючи, що формою Розрахунку не передбачено проведення уточнень, платник податку має право самостійно здійснити відмітку «уточнюючий».

2. Скасовано преференції, що були встановлені п. 1 Порядку для окремих підприємств.

Пунктом 2 постанови № 363 визнано такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України (згідно з переліком), якими надавались преференції щодо розміру нормативу відрахувань частини чистого прибутку (доходу) окремим підприємствам.

Так, із січня 2019 року преференції щодо розміру нормативу відрахувань частини чистого прибутку (доходу) залишились лише для таких підприємств:

  •  державного концерну «Укроборонпром», його учасників, державних унітарних підприємств, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, які задіяні у розробленні, виробництві та ремонті озброєння, військової і спеціальної техніки та їх складових і є виконавцями державного оборонного замовлення у зазначений період;
  • державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів»;
  • державного підприємства «Укрхімтрансаміак».
  • За матеріалами  ГУ ДФС у Луганській області

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку