Новини

Мінфін розробив нові форми реєстраційних документів для платників ЄП

07.05.2019

ДФСУ повідомляє про оприлюднення проекту наказу Мінфіна «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, витягу з реєстру платників єдиного податку та Порядку застосування спрощеної системи оподаткування» (далі – проект наказу).

Законом України від 10 липня 2018 року №  2497-VIІI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» внесені зміни, зокрема запроваджено ведення ДФС реєстру платників єдиного податку, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками єдиного податку, визначено перелік відомостей, які вносяться до реєстру платників єдиного податку, подання платниками заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування, права платників податків на отримання витягів з реєстру платників єдиного податку.

До прийняття зазначених змін використовувались форми, які затверджені наказом  Міністерства фінансів України від 20 грудня 2011 року № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік» (далі – наказ № 1675), після прийнятих законодавчих змін виникла необхідність скасування наказу № 1675.

Прийняття проекту наказу, зокрема забезпечить єдиний порядок ведення органами доходів і зборів реєстру платників єдиного податку, реєстрації та анулювання реєстрації платниками єдиного податку, формування і надання витягів з реєстру платників єдиного податку та визнання наказу № 1675 таким, що втратив чинність.

Запропоновані проектом наказу зміни спрямовані на врегулювання  окремих питань застосування спрощеної системи оподаткування суб’єктами господарювання (юридичними та фізичними особами), в тому числі  платниками  четвертої групи. 

Проектом наказу пропонується затвердити: 

Затвердження уніфікованих форм та Порядку для всіх груп платників єдиного податку сприятиме недопущенню працівниками контролюючих органів порушень норм податкового законодавства та створить умови для виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій без додаткових витрат матеріальних ресурсів та часу на його впровадження та виконання.

Положення проекту наказу також є сприятливими для платників податків, оскільки надають змогу повною мірою реалізувати норми Кодексу щодо забезпечення прав платників податків.  

Водночас проектом наказу пропонується визнати таким, що втратив чинність, наказ № 1675.

Проектом наказу пропонується забезпечити можливість для суб’єктів господарювання (юридичних та фізичних осіб) – платників єдиного податку подати Запит та отримати Витяг засобами електронного зв’язку в електронній формі, що створить для платників більш зручні та комфортні умови для ведення бізнесу.

Проект акту оприлюднений на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет).

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

  • Державна фіскальна служба України: Львівська площа, буд. 8, м. Київ – 53, МСП, 04655, e-mail: n.chetveryk@sfs.gov.ua.
За матеріалами ДФСУ

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку