Новини

Чи повинні працівники, які проживають в готелі, сплачувати туристичний збір?

07.05.2019

ГУ ДФС у м. Києві інформує, що платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

До послуг з тимчасового розміщення (проживання) не належить розміщення юридичною особою своїх працівників у засобі розміщення, що їй належить (п. 4 Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 року № 297).

Отже, працівники готелю та члени їх сімей, які проживають на підставі укладених трудових договорів у будинку, який обліковується на балансі готелю, не є платниками туристичного збору.

За матеріалами ГУ ДФС у м. Києві

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку