Новини

Наказом МОН визначено процедуру реєстрації технологій та їх складових через електронну систему

06.05.2019

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 року № 472 запроваджено обов’язкову реєстрацію технологій та їх складових, створених чи придбаних за бюджетні кошти або створених чи придбаних підприємствами державної форми власності. Звертаємо увагу, що відповідно до статті 13 Бюджетного кодексу України бюджетними коштами є кошти загального та спеціального фондів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 року № 145, якою внесено зміни до Порядку реєстрації технологій та їх складових, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 року № 472, реєстрація технологій, які не містять секретної або службової інформації, здійснюється через електронну систему (згідно з пунктами 71-73 Порядку реєстрації технологій та їх складових), а для технологій, які містять секретну або службову інформацію, залишено процедуру заповнення та подання до МОН визначеного переліку документів у паперовій формі.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 01 квітня 2019 року № 414, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22 квітня 2019 року за № 426/33397, внесено зміни до форми Реєстраційної картки технології та її складових (РКТ), а також до інструкції з її оформлення, затверджених наказом МОН від 09 листопада 2015 року № 1156 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 02 грудня 2015 року за № 1501/27946) в частині регламентування процедури реєстрації уповноважених осіб в електронній системі, заповнення полів реєстраційної форми для реєстрації технологій, які не містять секретної або службової інформації, та відправлення РКТ до МОН на перевірку та реєстрацію.

Звертаємо увагу, що відповідно до абзацу другого пункту 3 Порядку реєстрації технологій та їх складових, технології, які створені чи придбані за бюджетні кошти або створені чи придбані підприємствами державної форми власності, підлягають обов’язковій реєстрації у місячний строк з дня закінчення відповідних робіт (НДДКР) чи підписання договору про трансфер технологій.

Обов’язковій реєстрації підлягають також технології, створені бюджетними установами за кошти замовників, оскільки відповідно до частини 4 статті 13 Бюджетного кодексу України власні надходження бюджетних установ включаються до спеціального фонду бюджету.

Детальна інформація щодо здійснення реєстрації технологій за допомогою електронної системи, а також посилання для входу в систему доступні на сайті МОН у розділі «Реєстрація технологій та їх складових».

З наказом Міністерства освіти і науки України від 01 квітня 2019 року № 414, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22 квітня 2019 р. за № 426/33397, можна ознайомитися за посиланням 

За матеріалами МОН

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку