Новини

Оскарження допорогових закупівель: не тільки учасники

06.05.2019

На сайті Мінекономрозвитку розміщено лист-роз’яснення від 16.04.2019 р. № 3304-04/16225-06, який, зокрема, тлумачить порядок і підстави вимоги про усунення порушень при здійсненні так званих допорогових закупівель (вартістю менше 200 тис. грн — для товарів і послуг та 1,5 млн грн — для робіт).

Нагадаємо: Інструкцією про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі», затвердженою наказом ДП «Прозорро» від 19.03.2019 р. № 10, передбачено порядок подання учасниками закупівлі вимоги до замовника про усунення порушень у разі їх виявлення. При цьому інформація щодо звернення з вимогою є відкритою для всіх користувачів електронної системи, а інформація про суб’єкта звернення — ні.

Втім, за роз’ясненнями Мінекономрозвитку, не тільки учасники можуть спостерігати за правомірністю проведення закупівлі та вимагати усунення порушень. Суб’єкти, які вважають, що при тій чи іншій закупівлі замовником порушуються принципи здійснення публічних закупівель, що полягають у відкритості, прозорості, добросовісній конкуренції між учасниками, економії і ефективності використання бюджетних коштів, можуть, скориставшись правами, наданими законодавством у сфері інформації, звернень громадян та громадських об’єднань, звернутись до замовника з відповідним запитом, а до АМКУ чи Рахункової палати України — з повідомленням (скаргою) про відповідні порушення.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку