Новини

Новостворені ФОП подають податкову декларацію за квартал, в якому розпочата така діяльність

22.04.2019

Фізичні особи - підприємці, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку або перейшли із спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування, подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування. Вперше зареєстровані підприємці в податковій декларації також зазначають інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації підприємцем (п.п.177.5.2  п.177.5  ст.177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків), протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного  кварталу (півріччя) (п.п. 49.18.2 п.49.18  ст.49 ПКУ).

Тобто, фізична особа - підприємець, яка протягом I, II або III кварталів звітного року перейшла із спрощеної системи оподаткування на загальну системи оподаткування або здійснила процедуру державної реєстрації як суб'єкта господарювання та обрала загальну систему оподаткування, подає до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему оподаткування за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу та річну податкову декларацію за результатами календарного року.

При цьому, якщо фізична особа - підприємець у IV кварталі звітного року перейшла із спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування або здійснила процедуру державної реєстрації як суб'єкта господарювання та обрала загальну систему оподаткування, то вона подає до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси податкову декларацію за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу, яка прирівнюється до річної податкової декларації.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку