Новини

Уряд затвердив критерії оцінки ступеню ризику від провадження господарської діяльності у сфері тютюнових виробів

11.04.2019

У березні 2019 року Кабінет Міністрів України в рамках восьмого засідання, присвяченого питанням дерегуляції, затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

Також цією постановою визначено періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідна постанова від 06 березня 2019 року № 183 діє з 21.03.2019 року.

Метою постанови є запровадження ризик-орієнтовного підходу до проведення перевірок, що дозволить вдосконалити систему відносин, які виникають при визначенні періодичності здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

До критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужбою, належать:

  • види порушень вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, виявлених за результатами заходів державного нагляду (контролю), проведених протягом останніх трьох років, що передують плановому періоду;
  • вид діяльності, що провадиться суб’єктом господарювання.

Проектом постанови передбачено бальну систему оцінки показників критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у цій сфері.

Віднесення суб’єкта господарювання до одного з трьох ступенів ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями відповідно до шкали балів:

  • від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику;
  • від 21 до 40 балів – до середнього ступеня ризику;
  • від 0 до 20 балів – до незначного ступеня ризику.

Ризик-орієнтовний системний підхід до розроблення критеріїв сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів державного нагляду (контролю).

За матеріалами Держпродспоживслужба
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку