Новини

МОЗ України презентувало зміни в національній медичній освіті для світової спільноти

10.04.2019

Заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський та радниця Міністра Інна Совсун презентували зміни в українській медичній освіті на Світовій конференції Всесвітньої організації медичної освіти “2019 World Federation for Medical Education World Conference (WFME 2019)”.

Конференція відбувається в Сеулі (Корея) з 7 по 10 квітня 2019 року і присвячена забезпеченню якості медичної освіти в ХХІ столітті. Організаторами конференції є Світова федерація медичної освіти - організація, що координує розвиток медичної освіти по всьому світу.

“Конференція в Сеулі дала змогу проаналізувати та порівняти розвиток української медичної освіти з іншими країнами. Потрібно було потрапити до Сеулу, щоб уважніше придивитися до самих себе. Наша буденна та наполеглива праця для розвитку медичної освіти викликають захоплення та визнання авторитетних міжнародних організацій, подяки та компліменти представників інших країн. На мою думку, Україна має всі шанси стати світовим гравцем у медичній академічній та освітній сфері за єдиної, абсолютної умови - не зробимо жодного кроку назад", - зазначив заступник Міністра Олександр Лінчевський.

Нагадаємо, що за останні три роки зроблені важливі кроки для якісної зміни медичної освіти. Зокрема:

“Медицина як університетська програма і як професія є регульованими в усіх країнах. Конференція показала, що існують різні підходи до встановлення стандартів медичної освіти. Важливий урок для України - виконання завдань, пов’язаних з регулюванням медичної освіти, – потребує належно функціонуючих інституцій. Приклади інших країн вказують на те саме: інфраструктура забезпечення якості медичної освіти та професії потребує інституцій, котрі мають (а) довіру, (б) належні ресурси - достатню кількість кваліфікованих, підготовлених фахівців та (в) повноваження для ефективного виконання своєї роботи”, - зауважує радниця Міністра Інна Совсун.

На початку року організатори конференції відвідували Україну та висловлювали свою підтримку щодо змін в медичній освіті,зокрема, голова Світової федерації медичної освіти Девід Гордон високо оцінив стратегію розвитку медичної освіти.

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку