Новини

ГУ Держпраці надає роз’яснення щодо особливостей проведення розслідування нещасного випадку, який стався у вихідній чи святковий день

09.04.2019

Фахівці Держпраці у Луганській області надали роз’яснення стосовно передачі інформації роботодавцем про нещасний випадок на виробництві, який стався у вихідний чи святковий день, та утворення комісії протягом доби.

Відповідно до вимог п. 10 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року № 1232 (далі - Порядок), роботодавець, одержавши повідомлення про нещасний випадок (крім випадків, передбачених пунктом 37 цього Порядку), зобов'язаний: протягом однієї години передати з використанням засобів зв'язку та протягом доби на паперовому носії повідомлення про нещасний випадок згідно з додатком 2, а також протягом доби утворити комісію у складі не менш як три особи та організувати проведення розслідування.

Отже, у разі настання нещасного випадку на виробництві у вихідний або святковий день роботодавець зобов'язаний в установленому порядку передати повідомлення про нещасний випадок черговим працівникам установ і організацій та організувати розслідування.

За амтеріалами Управління Держпраці у Луганській області

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку