Новини

СЕА: сплата донарахованого за уточнюючим розрахунком ПДВ

08.04.2019

Фахівці Офісу великих платників податків ДФС повідомили, що основні принципи функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість (далі — СЕА ПДВ) визначено статтею 2001 розділу V Податкового кодексу України (далі — Кодекс) та регламентовано Порядком електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року №569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» (далі - Порядок №569).

У випадку виникнення невідповідності між відповідними показниками податкової звітності з ПДВ та даними ЄРНП (закрема показник Σперевищ), платнику необхідно виправити таку невідповідність шляхом подання уточнюючих розрахунків за відповідні звітні періоди та/або зареєструвати в ЄРПН відповідні податкові накладні / розрахунки коригування залежно від виду допущеної помилки.

Розрахунки з бюджетом у системі електронного адміністрування ПДВ  здійснюються з рахунків, відкритих платникам ПДВ у СЕА ПДВ, крім випадку, передбаченого абз. 2 п. 87.1 Кодексу.

У разі подання платником ПДВ уточнюючих розрахунків до податкових декларацій з ПДВ за попередні звітні (податкові) періоди, які передбачають збільшення податкових зобов’язань з ПДВ, що підлягають перерахуванню до бюджету, для перерахування таких зобов’язань до бюджету ДФС не пізніше наступного робочого дня подання таких уточнюючих розрахунків надсилає Державній казначейській службі України (далі – Казначейство) реєстр платників ПДВ, в якому зазначаються, зокрема суми ПДВ, що підлягають перерахуванню до бюджету (п. 20 Порядку № 569). Казначейство перераховує суми ПДВ до бюджету на підставі такого реєстру.

Сплата податкових зобов’язань, визначених контролюючим органом відповідно до підпунктів 54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 Кодексу, та сплата передбачених Кодексу штрафних санкцій і пені здійснюються платником ПДВ з поточного рахунка до відповідного бюджету (п. 25 Порядку № 569).

У разі подання уточнюючих розрахунків до податкової звітності з ПДВ, які передбачають збільшення податкових зобов’язань з ПДВ, сплата необхідної суми підлягає перерахуванню на електронний рахунок.

При цьому, сума штрафних санкцій та пені у разі подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ, податкові зобов’язання, визначені контролюючим органом відповідно до підпунктів 54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 Кодексу, а також нарахована контролюючим органом штрафна санкція та пеня сплачуються до бюджету з поточного рахунка.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку