Новини

Оператори поштового зв’язку підвищать рівень безпеки своїх приміщень

05.04.2019

Оператори поштового зв’язку мають підвищити захист приміщень.

У зв’язку із отриманням права здійснювати операції з обміну валют та переказу коштів, передбаченим Законом України "Про валюту і валютні операції", рівень безпеки приміщень поштового зв’язку повинен відповідати вимогам, що діють для небанківських фінансових установ, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення валютних операцій з використанням готівки в національній валюті та/або іноземних валютах.

З цією метою Національний банк встановив мінімальні вимоги, пов’язані з організацією небанківськими установами та операторами поштового зв’язку захисту своїх приміщень, безпеки персоналу та схоронності цінностей і майна. Це дасть можливість оптимізувати та узагальнити вимоги до безпеки приміщень усіх небанківських установ.

Також регулятор передбачив можливість для небанківських установ самостійно визначати необхідність облаштування приміщень системою відеоспостереження та облаштування робочого місця касира, які розташовані в селищах та селах (аналогічні норми встановлені і для банків в Україні).

Ті оператори поштового зв’язку, які до набрання чинності цієї постанови подали пакет документів для отримання ліцензії Національного банку України на здійснення валютних операцій або отримали генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій, котра не втратила чинність після введення в дію Закону України "Про валюту і валютні операції" в частині здійснення валютних операцій, що передбачають використання готівки в національній валюті та/або іноземних валютах, зобов’язані до 01 квітня 2020 року забезпечити належну відповідність приміщень цим вимогам.

Такі норми містить постанова Правління Національного банку України від 02 квітня 2019 року № 57 "Про внесення змін до Правил з організації захисту приміщень небанківських фінансових установ в Україні", яка набирає чинності з 06 квітня 2019 року.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку