Новини

Відображення доходів новоствореним ФОП

05.04.2019

Чи зазначати новоствореному підприємцю в квартальній декларації доходи, отримані ним як фізичною особою - громадянином, та відомості про рухоме та нерухоме майно?

Як повідомили фахівці ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, якщо підприємець зареєструвався протягом року в установленому законом порядку або перейшов із спрощеної систему оподаткування на загальну, то він повинен подати декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування. Вперше зареєстровані підприємці в декларації також повинні зазначити інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації підприємцем (пп. 177.5.2 ст. 177 ПКУ).

Тобто новостворений підприємець в квартальній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності має зазначити інші доходи (заробітну плату тощо), отримані ним як фізичною особою — громадянином, та відомості про рухоме та нерухоме майно. Такі доходи потрібно зазначати за період від початку звітного податкового року до дати державної реєстрації підприємницької діяльності.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку