Новини

НБУ запровадив низку валютних послаблень для небанківських фінансових установ та юросіб-нерезидентів

29.03.2019

У рамках валютної лібералізації і з метою покращення інвестиційної привабливості України та посилення конкуренції на фінансовому ринку Національний банк запровадив чергові послаблення для небанківських фінансових установ та юридичних осіб-нерезидентів.

Так, небанківським фінансовим установам дозволено встановлювати власний курс для перерахунку в гривні переказів фізичних осіб, що надійшли в іноземній валюті, якщо одержувач бажає отримати кошти в гривні. Раніше небанківська фінансова установа повинна була використовувати для цього курс банку, в якому вона обслуговувалася.

Юрособам-нерезидентам дозволено конвертувати усі гривневі кошти на ЛОРО-рахунках у валюту впродовж дня. До цього вони могли купувати валюту лише в межах залишку у гривні на початок операційного дня. Це урівнює юросіб-нерезидентів у можливостях з резидентами, для яких з 7 лютого 2019 року вже було скасовано вимогу щодо попереднього резервування гривні для купівлі валюти (режим Т+1).

Крім цього, уточнено норму щодо накопичення юридичними особами-резидентами валюти для погашення боргових зобов’язань перед нерезидентом за кредитним договором. Так, визначено, що "чергова дата платежу" - це найближча дата, що визначена умовами договору для своєчасного здійснення платежу з урахуванням його призначення (окремо за основною сумою, процентами, комісіями, зборами тощо).

Відповідні зміни затверджені Постановою Правління Національного банку № 52 від 28 березня 2019 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку