Новини

Скасовано обмеження щодо вакцинації

29.03.2019

Наказом МОЗ «Про внесення змін до Положення про організацію і проведення профілактичних щеплень та Державних санітарних норм і правил "Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу"» від 01.02.2019 р. № 280 (далі — наказ № 280) були внесені вагомі зміни до Положення про організацію і проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 р. № 595 (далі — Положення № 595).

Відповідно до договору, який укладають ФОП з НСЗУ, вони мають надавати весь перелік послуг ПМД, зокрема — вакцинувати пацієнтів, які підписали з ними декларації. Проте до набрання чинності наказом № 280 (до 15.03.2019 р.) такої можливості вони не мали. А зараз вона з’явилась, адже в Положення № 595, де було зазначено, що ця послуга може бути надана тільки в ЗОЗ, додано слова «та місці надання медичних послуг ФОП».

Зміни торкнулися і місць надання щеплень: на зміну кабінетам щеплень прийшли пункти щеплень (постійні та тимчасові). Вимоги щодо їх площі скасовані, а встановлено тільки перелік необхідного обладнання.

Відповідні зміни також внесені до Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу», затверджених наказом МОЗ від 02.04.2013 р. № 259.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку