Новини

Щодо коефіцієнтів індексації, які застосовуються до НГО сільськогосподарських угідь або водного фонду у 2019 році з метою обчислення суми ЄП ЮО – платниками ЄП четвертої групи

27.03.2019

Які коефіцієнти індексації застосовуються до нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь або водного фонду у 2019 році з метою обчислення суми ЄП ЮО – платниками ЄП четвертої групи?

У зв’язку з набранням чинності з 01 січня 2019 року технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 № 552, коефіцієнти індексації з метою обчислення суми єдиного податку юридичними особами – платниками єдиного податку четвертої групи у 2019 році не застосовуються до нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, у відомості Державного земельного кадастру, про земельні ділянки яких внесено результати загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення у відповідності до приписів п. 24 Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 року № 105.

У разі обчислення сум єдиного податку четвертої групи, де базою є неоцінені землі сільськогосподарського призначення, то відповідно до Додатку № 1 «Нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим та по областях» до Порядку нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23.05.2017 № 262, застосування коефіцієнтів індексації не передбачено. 

Величини нормативної грошової оцінки, які внесені до Державного земельного кадастру, але відповідно до п. 24 Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 року № 105, не підлягають зміні у зв’язку з набранням чинності загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженої наказом Мінагрополітики від 16.11.2018 № 552, підлягають індексації у загальному порядку на кумулятивну величину річних коефіцієнтів індексації, які були затвердженими у визначеному законодавством порядку з дати виконання такої оцінки.

За матеріалами «ЗІР: категорія 108.02»

 
Про значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2018 рік дивись тут

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку