Новини

З 2020 року всі іноземні студенти після 1 курсу будуть здавати ЗНО з мови навчання

27.03.2019
Тема: Освіта

Цього року восени відбудеться перший пробний іспит – ЗНО з мови навчання для іноземних студентів після закінчення першого курсу в українських вишах. Така ініціатива – результат численних скарг студентів-іноземців, а також посольств іноземних держав на якість викладання іноземними для їхніх громадян мовами – російською та англійською. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 26 березня 2019 року, під час виступу на Другому українському форумі міжнародної освіти в Києві.

«Як ми й обіцяли торік під час Першого українського форуму міжнародної освіти, цього року восени відбудеться перший пробний іспит з мови навчання. Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі ЗВО. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати усі іноземні студенти після закінчення 1 курсу. Цим питанням опікується Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент отримуватиме сертифікат про складання іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона додала, що студенти, які навчаються англійською мовою і мають міжнародні сертифікати на кшталт IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate, з рівнем знань не менше В1 – повторно здавати англійську не будуть. Їхній сертифікат автоматично враховуватиметься як успішно складений іспит.

«Відповідно, якщо ми висуваємо такі вимоги до знань мови навчання студентами, то ще суворіші вимоги мають бути і до викладачів закладів освіти, які навчають іноземних студентів. Їхній рівень володіння мовою має бути не нижче В2. Цього року ми приділятимемо особливу увагу виконанню цих умов», – зазначила Міністр.

Нагадуємо, що Google, МОН та Фонд Порошенка підписали меморандум про співпрацю для розвитку інклюзивної освіти.

За матеріалами МОН

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку