Новини

Питанню відображення в обліку нематеріальних активів слід приділити більше уваги

25.03.2019

Асоціація дипломованих присяжних бухгалтерів (Association of Chartered Certified Accountants, ACCA) і Deloitte провели спільне дослідження щодо труднощів відображення в обліку та фінансовій звітності нематеріальних активів.

Головна проблема полягає в тому, що ринок визначає нематеріальні активи як цінні, а у фінансовій звітності вони взагалі не відображаються як активи.

Згідно з даними дослідження, 77% компаній вносять відомості про науково-дослідницьку роботу до своєї фінансової звітності, а 62% – одразу ж списують ці витрати, аби не розглядати їх як інвестиції.

Відображення в обліку та звітності нематеріальних активів відрізняється в європейських країнах. Австрійські, німецькі, грецькі, швейцарські та фінські компанії воліють списувати нематеріальні активи на витрати.

Річард Мартін, керівник департаменту корпоративної звітності та один із провідних авторів ACCA заявив: «Нематеріальні активи можуть включати цінність робочої сили, ноу-хау, відносини з клієнтами, бренди та розроблення нових продуктів. Міжнародні стандарти фінансової звітності визначають обмежене коло активів, які зазначаються у фінансовій звітності. І саме це породжує проблему. Немає жодного натяку на те, що питання невідповідності вирішується, тож треба приділити цьому більше уваги. ACCA буде проводити брифінги, публічні консультації та вимагатиме оновлення керівних принципів складання нефінансової звітності», – наголосив експерт.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку