Новини

НЕДОВІРА: рівень зашкалює

25.03.2019

Нещодавні дослідження, проведені компанією BlackLine, виявили дивовижну відсутність довіри укладачів звітності до даних фінзвітності.

Згідно з опитуванням, яким було охоплено понад 1100 керівників на рівні С та фінансових фахівців, 71% керівників на рівні С повністю довіряють точності своїх фінансових даних. Проте лише 38% фінансових фахівців – людей, які готують звіти – поділяють цю думку.

Фінансові фахівці, які брали участь у дослідженні – спільнота контролерів, фінансових аналітиків, бухгалтерів та аудиторів, відмітили причини, через які вони не довіряли фінансовим даним. Більшість вказали на людську помилку як основну причину, враховуючи, що деякі дані вводяться вручну. Інші посилалися на величезне збільшення обсягу даних, що затоплюють бізнес з широкого кола джерел.

Додаткові фактори включали компетентність та підготовку людей, що вводять дані, надмірну залежність від електронних таблиць, застарілі процеси, а також невелику кількість автоматизованих перевірок та контролю на підприємстві.

Сім з десяти респондентів (69%) стверджують, що вони або їхні керівники зробили важливе бізнес-рішення на основі неправильних або застарілих фінансових даних. Багато респондентів заявили, що проблема часто прихована: більше чверті (26%) назвали занепокоєння з приводу помилок, які вони знали, але вони не могли підтвердити через відсутність видимості даних.

Помилки, які з’являються після видачі фінансової звітності, впливають на все: від репутації компанії до здатності до залучення капіталу. Неточності прихованих фінансових даних, на думку респондентів, також мають потенціал для збільшення рівня боргу і приведення значних штрафів у SEC (і можливих кримінальних звинувачень).

Близько семи з десяти респондентів (69%) заявили, що компанія, на яку вони працювали, повинна була перерахувати свої доходи через невідомі неточності даних. Тим часом лише 17% заявили, що довіряють фінансовому директору та фінансовій групі визначити всі помилки до видачі фінансової звітності.

За матеріалами GAAP in UA

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку