Новини

Уряд вніс зміни до Порядку призначення і виплати стипендій

21.03.2019

 Уряд постановою від 13 березня 2019 р. № 229 вніс зміни до Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882 “Питання стипендіального забезпечення” (далі - Порядок № 882).

Зокрема, змінами передбачено, що:

  • Для вирішення питань щодо призначення та позбавлення академічної або соціальної стипендії (у тому числі спірних), надання матеріальної допомоги учням, студентам, курсантам невійськових вищих навчальних закладів, клінічним ординаторам, асистентам-стажистам та аспірантам, заохочення кращих з них за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній і науковій діяльності наказом керівника навчального закладу утворюються стипендіальні комісії (абз.2 п. 5 Порядку 882).
  • З метою підвищення життєвого рівня та заохочення за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній і науковій діяльності навчальний заклад має право надавати матеріальну допомогу та заохочення учням, студентам, курсантам невійськових вищих навчальних закладів, клінічним ординаторам, асистентам-стажистам та аспірантам, які навчаються за державним (регіональним) замовленням за денною формою навчання (з відривом від виробництва) за рахунок коштів, передбачених у кошторисі навчального закладу, затвердженому у встановленому порядку (абз.1 п. 8 Порядку 882).
  • Академічна стипендія клінічним ординаторам, асистентам-стажистам і докторантам, які навчаються за денною формою (з відривом від виробництва), установлюється у розмірі 90 відсотків***1 відповідного посадового окладу, визначеного за схемою посадових окладів (з урахуванням наступних змін в оплаті праці на відповідних посадах), а саме:
  • викладача - для клінічних ординаторів, асистентів-стажистів та аспірантів;
  • доцента - для докторантів (п. 19 Порядку 882) .

​*** У разі коли розмір стипендії, розрахований відповідно до цього Порядку, визначений у гривнях з копійками, розмір такої стипендії заокруглюється до найближчого цілого числа, більшого за розрахункове.- Офіц.прим.

Постанова № 229 набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 03.11.2018 року.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку