Новини

Методрекомендації щодо обліку медикаментів приведено у відповідність до вимог чинного законодавства

18.03.2019

Наказом МОЗ від 02.01.2019 р. № 15 викладено в новій редакції Методичні рекомендації ведення обліку лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров’я, затверджені наказом МОЗ від 09.09.2014 р. № 635 (далі — МР).

Головним чином зміни покликані привести положення МР у відповідність до діючих бухоблікових норм.

Але і після цього є норми, які викликають протиріччя. Так, зокрема п. 8 розд. ІІ МР рекомендовано списувати на фінансові результати нестачі в межах норм природних втрат лікарських засобів та медичних виробів, придбаних минулого року. Це суперечить абз. 4 п. 4 розд. ІV Положення про інвентаризацію активів та зобов’язань, затвердженого наказом МФУ від 02.09.2014 р. № 879, яким передбачено відносити всі нестачі (зокрема і такі) на витрати.

Крім того, дещо спрощено форми Книги складського обліку лікарських засобів та медичних виробів та Журналу обліку фактично отриманих і використаних лікарських засобів та медичних виробів постами (маніпуляційними кімнатами).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку