Новини

Хто має складати акцизні накладні при наданні послуг зі зберігання пального

15.03.2019

Підприємство надає послуги зі зберігання пального у резервуарах, які належать йому на праві власності (приймає пальне на зберігання та видає його зі зберігання замовнику) - хто в даному випадку складає акцизну накладну - розпорядник акцизного складу (Підприємство) чи замовник.

Фахівці ДФС у Чернігівській області повідомили, що в зазначеному випадку замовник при передачі пального з акцизного складу/акцизного складу пересувного на акцизний склад Товариства для зберігання, а також Товариство при видачі пального зі зберігання замовнику здійснюють операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального. Зазначені операції належать до операцій з реалізації пального в розумінні п.п. 14.1.212 ПКУ.

Отже, і замовник, і Товариство при здійсненні операцій з реалізації (фізичної передачі, відпуску, відвантаження) пального складають акцизні накладні в двох примірниках по кожній операції та реєструють їх в ЄРАН з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи (п. 231.1 ПКУ) та термінів, встановлених п. 231.6 ПКУ.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку