Новини

Щодо використання програмно-технічних комплексів самообслуговування

12.03.2019

ДФСУ у листі від 05.03.2019 р. № 902/6/99-99-14-05-01-15/ІПК надала роз'яснення щодо використання програмно-технічних комплексів самообслуговування (далі - ПТКС)

Податківці зазначили, ст. 2 Закон України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР (далі - Закон № 265) визначено, що РРО - це пристрій або програмно-технічний комплекс, в якому реалізовані фіскальні функції і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з купівлі-продажу іноземної валюти та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу. До РРО відносяться:

  • електронний контрольно-касовий апарат,
  • електронний контрольно-касовий реєстратор,
  • вбудований електронний контрольно-касовий реєстратор,
  • комп’ютерно-касова система,
  • електронний таксометр,
  • автомат з продажу товарів (послуг) тощо.

Крім того, ст. 2 Закону № 265 визначено, що вбудований електронний контрольно-касовий реєстратор - це реєстратор розрахункових операцій, призначений для забезпечення реалізації фіскальних функцій у складі програмно-технічного комплексу самообслуговування, автоматів з продажу товарів (послуг) тощо.

Тому фахівці ДФС вважають, що за умови використання вендінгових програмно-технічних комплексів самообслуговування (автоматів з продажу товарів (послуг), що будуть мати можливість розрахунку за допомогою безконтактної технології оплати Pay Pass, такі ПТКС мають бути фіскалізовані.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку