Новини

Держкомтелерадіо визначено органом, що контролює справляння надходжень бюджету

06.03.2019

Уряд вніс зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету».

Відтепер до органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, додано Держкомтелерадіо та визначено код бюджетної класифікації для перерахування адміністративно-господарських штрафів за порушення вимог статті 28Закону України «Про видавничу справу».

Цим законом передбачено, що розповсюдження  на території України видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, тягне за собою застосування до розповсюджувачів такої продукції адміністративно-господарських санкцій. За кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі десяти мінімальних заробітних  плат, а  за кожен наступний випадок такого розповсюдження - у розмірі п’ятдесяти мінімальних заробітних плат.

Відповідно до закону рішення про накладення штрафу приймає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в інформаційній  сфері - Держкомтелерадіо.

Водночас Держкомтелерадіо не було визначено у зазначеній постанові як орган, що контролює справляння надходжень бюджету. Тому виникла необхідність у підготовці проекту постанови Кабінету Міністрів України  щодо внесення зміни в додаток до згаданої постанови.

Реалізація постанови не потребує внесення змін до чинних чи розробки нових нормативно-правових актів.

За матеріалами Держкомтелерадіо

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку