Новини

У 2019 році підприємці рибної галузі зможуть одержати часткову компенсацію відсотків за отриманими кредитами

05.03.2019

Надання часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності в аквакультурі, у рамках бюджетної програми «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)», продовжує діяти у 2019 році.

Виробники аквакультури можуть скористатися зазначеною програмою з метою здешевлення залучених кредитів. Це не тільки зменшить фінансове навантаження, але й дозволить товаровиробникам збільшити обсяги виробництва.

Так, у 2018 році частковою компенсацією відсоткової ставки за банківськими кредитами скористалися два виробники аквакультури: підприємство з Рівненщини та рибокомбінат із Закарпатської області, які загалом отримали 294 тис. грн державної підтримки.

Компенсацію відсотків за програмою державної підтримки можуть отримати юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичні особи – підприємці, що провадять діяльність у галузі аквакультури (рибництва).

Розмір компенсації становить 1,5 % облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розміру, передбаченого кредитним договором, зменшеним на 3 відсоткових пункти.

Для того, щоб скористатися урядовою програмою часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами необхідно:

Крок 1. Залучити в банку кредит не більше 100 млн грн.

Крок 2. Підготувати для подання банку оригінали та копії таких документів:

  • про оплату товарів, робіт, послуг для підтвердження використання кредитних коштів;
  • витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів;
  • згоду Мінагрополітики щодо надання інформації про позичальника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

Крок 3. Подати до банку, з яким укладено кредитний договір, заявку з документами.

Крок 4. Отримати кошти на поточний рахунок.

Компенсація відсотків здійснюється щомісячно, виходячи з суми фактично сплачених позичальником банку відсотків за відповідний період.

Більш детальніше можна ознайомитися за посиланням або за лінком.

За матеріалами Держрибагентства

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку