Новини

Обмеження у розмірі 50000 грн. не поширюється на виплати, пов’язані з оплатою праці

04.03.2019

Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків, встановлене у розмірі до 50000 грн. уключно, на розрахунки СГ з ФО на виплати, пов’язані з оплатою праці?

Відповідно до п.п. 5 п. 3 розд. І Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148  (далі – Положення № 148), готівкові розрахунки – платежі готівкою суб’єктів господарювання і фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, виконані роботи, надані послуги), а також за операціями, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна.

Підпунктом 2 п. 6 розд. ІІ Положення № 148 визначено, що суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки з фізичними особами готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами в розмірі до 50000 грн. уключно.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунку, шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку чи небанківської фінансової установи для подальшого їх переказу на поточні рахунки в банку. Кількість суб’єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

Разом з тим, обмеження, установлені в пп. 6 та 7 розд. II Положення № 148, не стосуються виплат, пов’язаних з оплатою праці (п.п. 4 п. 8 розд. ІІ Положення № 148).

За матеріалами «ЗІР: категорія 109.13»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку