Новини

НБУ спростив процедуру перевірок з питань інформаційної безпеки

21.02.2019

Нацбанк спростив процедуру перевірок з питань інформаційної безпеки. Це дозволить оптимізувати контроль за належним використанням засобів криптографічного захисту інформації НБУ.

Йдеться про виконання банками та іншими установами, які є безпосередніми учасниками системи електронних платежів Національного банку та/або інформаційних задач, вимог щодо використання засобів захисту інформації Нацбанку, встановлених відповідними нормативно-правовими актами НБУ.

Зокрема, це дасть можливість запровадити такий метод контролю, як періодичне звітування організацій про використання засобів захисту інформації Націбанку.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 13 лютого 2019 року № 38 "Про внесення змін до Положення про порядок перевірки стану інформаційної безпеки в банківських та інших установах, які використовують засоби захисту інформації Національного банку України".

Постанова № 38 набирає чинності з 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, Націбанк відповідно до ст. 7 Закону України “Про Національний банк України” встановлює правила захисту інформації, визначає порядок, вимоги та заходи із забезпечення інформаційної безпеки у банківській системі України та здійснює контроль за їх виконанням.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку