Новини

Уряд підтримав постанову про внесення змін до Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю для функціонування механізму «єдине вікно» на митниці

14.02.2019

Для реалізації положень Закону України № 2530 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» щодо приведення актів Кабінету Міністрів України у відповідність з цим Законом, Уряд вніс зміни до пункту 7 Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю.

У чому суть?

Норми Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю, затверджені постановою Уряду від 18 серпня 2010 р. № 751, містять положення щодо здійснення у пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю, зокрема, санітарно-карантинного, екологічного, радіологічного контролей, контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон.

Однак Законом № 2530 внесено зміни до Митного кодексу, якими передбачено, що у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України заходи офіційного контролю проводяться в обсязі, необхідному для надання дозволу на пропуск товарів через митний кордон України для їх переміщення до пунктів призначення на території України чи до пункту вивезення (пропуску) за межі митної території України або випуску їх у заявлений митний режим відповідно до мети їх ввезення в Україну.

Заходи офіційного контролю – це фітосанітарний контроль, ветеринарно-санітарний контроль, державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, що проводяться згідно із законодавством України.

Також статтею 222 Митного кодексу визначено, що у пунктах пропуску через державний кордон України органи доходів і зборів здійснюють контроль за дотриманням автомобільними перевізниками законодавства України щодо міжнародних автомобільних перевезень згідно із Законом України «Про автомобільний транспорт».

Таким чином, перелік видів контролю, які у визначених законодавством випадках здійснюються у пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю, оновлено і приведено у відповідність до Митного кодексу зі змінами, внесеними Законом №2530 (виключено санітарно-карантинний, екологічний, радіологічний контролі, та контроль за переміщенням культурних цінностей через державний кордон).

Що це дає?

Внесені зміни дозволять привести норми Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю у відповідність до Митного кодексу України.

Це одна з чотирьох постанов Кабінету Міністрів, які були внесенні Мінфіном на розгляд Уряду для приведення у відповідність положень актів Уряду у відповідність до Закону № 2530. Очікуємо на прийняття решти.

За матеріалами Мінфін

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку