Новини

ФОП, які звільняються від сплати ЄСВ, якщо подали Звіт та визначили зобов’язанні з внеску – їх платитимуть!!!

13.02.2019

Підприємці, які звільняються від сплати внеску, не зобов’язані його платити і не зобов’язані подавати звіт з ЄСВ. Пільговик, який подав звіт та визначив зобов’язанні з внеску – їх платитиме!!!

Пільговики можуть за бажанням бути платниками єдиного внеску і самостійно визначити для себе базу нарахування єдиного внеску – не більше максимальної та сплачувати внесок у розмірі не меншому за розмір мінімального страхового внеску. Такі платники подають звіт з ЄСВ самі за себе по строку 11 лютого і несуть як і інші страхувальники відповідальність за правильність та достовірність заповнення Звіту.

Отже, суми самостійного визначення бази нарахування єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, і є пенсіонерами за віком або особами зінвалідністю, підлягають сплаті на загальних підставах та не підлягають скасуванню.

У разі несвоєчасної сплати самостійно визначеного у поданому звіті зобов’язання такі особи несуть відповідальність як і інші страхувальники. Тож підприємець - пільговик, який подав звіт з визначеними зобов’язаннями із внеску, зобов’язаний сплатити визначені ним у звіті суми внеску разом із 20% штрафу і 0,1% пені за кожний день прострочення платежу. Також за несвоєчасну сплату внеску застосовується адміністративний штраф.

Звертаємо увагу, що за нормами Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» пільговики можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку