Новини

Фахівці ДФС застерігають суб’єктів підприємництва від порушень у сфері обігу готівки

13.02.2019

Лише у січні 2019 року через порушення у сфері обігу готівки, допущені господарюючими суб’єктами, в тому числі в попередні звітні періоди,  до порушників  законодавства застосовано 93,2 мільйона гривень штрафних санкцій, - інформує відділ фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема,  протягом  січня 2019 року фіскали провели 106 фактичних перевірок, матеріали  яких теж стали підставою для застосування фінансових санкцій.

Щоб уникнути  штрафів, в ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу на основні порушення, які допустили суб'єкти підприємництва. А саме, у сфері обігу готівки встановлено:

  • не використання при здійсненні розрахунку зареєстрованого належним чином реєстратора розрахункових операцій та не видача відповідного розрахункового документа встановленої форми (фіскального чека);
  • порушення встановленого порядку веденя обліку товарних запасів за місцем реалізації, здійснення реалізації товарів які не відображені в такому обліку;
  • не оприбуткування (несвоєчасне) оприбуткування сум готівкових коштів на підставі фіскальних звітних чеків Z-звітів (даних розрахункових квитанцій).

Також у  січні 2019 року працівники відділу фактичних перевірок, контролю за розрахунковими операціями спільно з працівниками контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів провели 9 фактичних перевірок, в ході яких  донараховано 147,7 тис. грн. штрафних (фінансових) санкцій, зокрема  40 тис. грн за порушення ЗУ № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, фіскали встановили  1 факт реалізації алкогольних напоїв за цінами нижчими ніж дозволено законодавством, та 1 факт реалізації тютюну за максимально-дозволені ціни, а також  3 факти реалізації не облікованих товарів в т.ч. 2 факти алкогольних напоїв в кількості 55 шт. 1 факт тютюнових виробів в кількості 111 пачок.

Окрім цього, встановлені порушення Закону від 06.07.1995р. № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі громадському харчуванні  та послуг» та постанови Правління НБУ від 29.12.2017 № 148 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні» на суму 107,8 тис. гривень.

Вимоги закону – обов’язкові для виконання усіма суб’єктами господарювання, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку