Новини

У ЄС удосконалено засоби захисту лікарських засобів

12.02.2019

З 11 лютого 2019 року на території країн Європейського Союзу починають діяти нові правила перевірки лікарських засобів на предмет їх захисту від підробки, які будуть реалізовуватись і застосовуватися у всіх закладах охорони здоров’я, а також у фармацевтичній промисловості.

Зокрема, віднині представники фармацевтичної промисловості будуть зобов’язані супроводжувати кожну упаковку лікарського засобу обов’язковим індивідуальним штрих-кодом і засобами, які застерігають від несанкціонованого відкриття та підробок. Всі аптеки, в тому числі ті, які реалізують лікарські засоби, будуть обов’язково перевіряти достовірність цих препаратів та щодо можливої фальсифікації перед їх розповсюдженням/реалізацією.

Лікарські засоби, які були вироблені до 9 лютого 2019 року без необхідних засобів захисту від неправомірного відкриття або підробки, залишаться на ринку до закінчення терміну їх придатності. Але і в цьому випадку встановлюється персональна відповідальність уповноважених осіб в аптеках і в лікарнях на предмет перевірки таких лікарських засобів, зокрема, щодо виробництва лікарських засобів і їх постачання. 

Дізнатись більше за посиланням 

За матеріалами Держлікслужба

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку