Новини

НСЗУ оплатила закладам послуги на 1,35 млрд грн і розпочала безстрокову хвилю підписання договорів

07.02.2019

Національна служба здоров’я України уклала договори з 1 185 медичними закладами на 2019 рік, що складає 97% комунальних медзакладів первинки. Заклади, що не встигли підписати договір з НСЗУ, можуть подати заяву до 20 листопада 2019 року.

Національна служба здоров’я України у січні виплатила медичним закладам за договором 1,35 млрд грн. З них 6,45 млн грн — приватним медичним закладам та лікарям, що відкрили приватну практику (лікарі-ФОП).

Лідером за сумою виплат став Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №2 Мелітопольської міської ради, який отримав 5,7 млн грн. На другому місці ЦПМСД №1 м. Кропивницького — НСЗУ за договором виплатила 4,79 млн грн.

Партнерами НСЗУ на 2019 рік стали 1 185 медичних закладів, що складає 97% комунальних медзакладів первинки. Серед них – 104 приватні клініки та 100 лікарів приватної практики.

Загалом Національна служба здоров’я отримала заяви від 1 207 медичних закладів, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри. З них 10 було відхилено через невідповідність. У 10 закладах — відсутня ліцензія, три заклади ще не підписали договір зі своєї сторони, у трьох закладів у заявах виявлено помилки, чотири приватні медичні заклади вирішили відкласти співпрацю.

Ті заклади, які ще не уклали договір з Національною службою здоров’я України, можуть подати заяву до 20 листопада 2019 року. НСЗУ укладає договори із медичними закладами, як комунальної, так і приватної форми власності.

Аби розпочати співпрацю за договором із НСЗУ, медичний заклад має:

  • автономізуватися (обов’язкова умова для комунальних закладів);
  • зареєструватися в Електронній системі охорони здоров’я;
  • мати необхідне оснащення;
  • подати заяву до НСЗУ;
  • підписати договір.

Нагадаємо, Національна служба здоров’я була створена в березні 2018 року. За дев’ять місяців роботи НСЗУ виплатила за договорами медзакладам за надані послуги 3,5 млрд грн.

За матеріалами МОЗ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку