Новини

Презентація тренінгової сесії по лікуванню рідкісного генетичного захворювання

01.02.2019

Досягнення державних закупівель для Міністерства охорони здоров’я України вимірюються не тільки ефективними державними закупівлями ліків, але й сприянням постійному підвищенню кваліфікації українських лікарів. 

Завдяки злагодженій роботі МОЗ України, Crown Agents, виробника та пацієнтської організації «Об'єднання хворих на торсійну дистонію» нейрохірурги та неврологи з України пройдуть безкоштовне навчання із засвоєння сучасної методики лікування торсійної дистонії* за участю фахівців з Польщі, Білорусі та Сербії. Завдяки цьому ще більше українських лікарів зможуть проводити такі складні й високотехнологічні операції у відповідності до світових стандартів, що гарантує позитивний терапевтичний результат. Більше того, за допомогою методики можна лікувати і такі неврологічні захворювання, як хвороба Паркінсона, епілепсія, деякі психічні розлади.

В рамках проведення тренінгової сесії 4 лютого о 14:00 відбудеться прес-брифінг, під час якого буде проведено екскурсію клінічною лікарнею «Феофанія» – одним з двох медзакладів в Україні, де проводяться такі операції, та продемонстровано роботу обладнання для лікування захворювання.

Учасники брифінгу:

  • Ольга Стефанишина, заступник міністра охорони здоров`я України;
  • Ярослав Зінкевич, нейрохірург, член робочої групи Міністерства охорони здоров’я України за напрямом закупівель для лікування торсійної дистонії;
  • Наталія Тітова, голова ГО «Об'єднання хворих на торсійну дистонію»;
  • Томаш Мандат, нейрохірург, професор, Польща;
  • Ігор Семенов, головний лікар клінічної лікарні «Феофанія»;
  • Олександр Возняк, керівник центру нейрохірургії.

Дата та час: 4 лютого о 14:00.

Місце проведення: Київ, вул. Академіка Заболотного, 21, клінічна лікарня «Феофанія», 2 корпус, 1 поверх, конференц-зал.

Акредитація для представників ЗМІ до 12:00 4 лютого: +380 93 008 30 72 або Press_CrownAgents@ram.com.ua.

*Торсійна дистонія – рідкісне (орфанне) захворювання нервової системи, яке викликає розвиток функціональних порушень, що обмежують рухові можливості та змушують людину страждати через постійні зсудомлення м’язів.  

За матеріалами МОЗ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку