Новини

До 21 січня роботодавці мають востаннє подати звіт по коштах Фонду соцстраху

17.01.2019

Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за формою Ф4-ФСС з ТВП за підсумками 2018 року страхувальники мають подати до 21.01.2019. Відповідно до рішення правління Фонду соціального страхування України від 12.12.2018 № 28 зазначена звітність скасована з 2019 року.

«Зведений звіт за 2018 рік по використанню коштів Фонду роботодавці подадуть востаннє. З 2019 року цю форму звітності повністю замінять альтернативні, спрощені і прозорі інструменти. З 01 жовтня минулого року страхувальники подають до Фонду повідомлення про виплату коштів своїм працівникам за фактом перерахування їм допомог від Фонду соціального страхування України, а форма заяви-розрахунку для отримання матеріального забезпечення розширена додатковими відомостями. Ці документи дозволяють контролювати обіг страхових коштів і, водночас, суттєво скорочують час і кошти, які витрачають роботодавці на формування звітності», – зазначив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.

Зазначимо, з 01 жовтня страхувальникам надано можливість подачі заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам у електронному вигляді із застосування електронного цифрового підпису. Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за визначеною формою роботодавці подають упродовж місяця з дня здійснення виплат матеріального забезпечення, окремих виплат потерпілим на виробництві.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку