Новини

«Пакунок малюка»: чи оподатковується ПДФО?

11.01.2019

Сума одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яка надана сім’ям, де народилася дитина, та яку отримує платник податку за рахунок субвенцій з державного бюджету, не включається до його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Такі роз’яснення ДФС надало в категорії 103.02 ЗІР.

Пояснення таке: згідно з п. 3 Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», затвердженого постановою КМУ від 20.06.2018 р. № 512, надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, у яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька — родичам, патронатним вихователям новонародженої дитини. Відповідно до п.п. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат, які платник податку отримує з бюджетів.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку