Новини

Відповіді на запитання по Прозорро.Маркету

17.04.2024
Тема:

Як дізнатись ціну за товари в каталозі?

Згідно Постанови 822 та проведення процедури по каталогу, тобто через запит ціни пропозицій - відображення ціни в переліку товарів уповноваженим органом не передбачено. Тобто Постачальник подає перелік документів на кваліфікацію свого товару в маркеті адміністратору, для того аби в нього була можливість приймати участь у запиті ціни пропозицій. У переліку таких документів згідно пункту 23 Постанови 822 ціни за товар немає.

Зі свого боку можемо сказати що це логічно. Оскільки Постачальник має вказати термін дії свого оголошення, яке може складати і пів року і рік. Ціну на товар передбачити неможливо. А також, необхідно враховувати той факт, що скоріш за все, вона буде змінюватись що не кожного місяця. Саме тому Постачальник вказує актуальну ціну на товар, якщо приймає участь у ЗПЦ. 

Також, хочемо нагадати, згідно п.19 Постанови 822:

“під час формування специфікацій товару адміністратор має право проводити попередні ринкові консультації з метою аналізу ринку, у тому числі запитувати і отримувати рекомендації та інформацію від постачальників.”

Тож Замовник, перш ніж оголошувати ЗЦП немає обмежень або заборон щодо попередньої ринкової консультації з метою дослідження ринкових цін.

Нагадаємо, ціну на товар також можна подивитись в bi.prozorro. Є окремий розділ “ Аналіз цін у Прозорро Маркет”, де можна обрати  ціни на товари, або подивитись ціни використовуючи певні параметри: регіон, категорія, період тощо.

Як додати медичний товар до каталогу?

У Постачальників є можливість додавати товар через краудсорсинг. 

Краудсорсинг в Прозорро Маркет - це інструмент, який надає можливість для будь-якого користувача системи самостійно додавати свої товари. 

Однією з ключових переваг краудсорсингу є збільшення кількості товарів у Маркеті. Користувачі, взявши ініціативу щодо додавання своїх товарів, роблять асортимент більш різноманітним та обширним, що полегшує замовникам пошук необхідного товару та спрощує процес придбання. Краудсорсинг створює динамічне та практичне середовище, сприяючи ефективній взаємодії між постачальниками та замовниками.

Доєднатись до краудсорсингу може кожен зареєстрований користувач в системі Прозорро. Центральна закупівельна організація (ЦЗО) відповідальна за адміністрування товарів та здійснює їх перевірку на правильність заповнення, а також адмініструє категорії, в які можна додавати товари. 

Для додавання товару в Маркет потрібно пройти автоматичну реєстрацію через майданчик, при цьому кваліфікація в електронному каталозі не потрібна. Для реєстрації має бути вказана інформація про організацію та контактні дані. Заявка автоматично підтверджується без очікування на розгляд, що дає можливість користувачеві одразу подати заявку на товар. 

Детальніше про алгоритм додавання товару до каталогу ми описували детально та покроково у нашій статті за посиланням

Також відповідаємо на актуальні запитання щодо додавання товару.

Хто створює профілі в Маркеті/хто актуалізує профілі в каталозі?

Якщо говорити мовою Постанови 822, то під профілем товару мається на увазі саме специфікація товару. Тобто це сукупність характеристик товару та їх допустимих значень в межах визначеної адміністратором категорії товару, яким може відповідати один або кілька товарів.

Згідно з пунктом 16 Постанови - формуванням даних профілів/специфікацій є адміністратор, тобто ЦЗО.

Він здійснює формування та супроводження електронного каталогу шляхом створення в ньому категорій та специфікацій товару, а також організовує та проводить відбір учасників до електронного каталогу шляхом їх кваліфікації.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку