Новини

Етапи впровадження Е-ТТН

21.03.2024
Тема:

06 березня за сумісної організації Комітету СУП із інформаційно-комунікаційних технологій та Комітету СУП із питань транспорту і логістики відбулася зустріч із Анатолієм Комірним, заступником Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

На зустрічі обговорили актуальні не тільки для сфери логістики та транспорту питання в розрізі проекту е-ТТН.

Е-ТТН разом із рештою проектів діджиталізації держави крокує в напрямку програми євроінтеграції і тому представляє собою не лише важливий елемент розвитку бізнесу в Україні, а й частину програми розвитку країни загалом. Тому об’єднання зусиль бізнесу та влади для узгодження впровадження та регулювання е-ТТН в часи війни є важливим для обох сторін.

У зв’язку із цим фахівцями Мінінфраструктури було зроблено ряд змін у цій сфері, враховуючи попередні коментарі від бізнесу, проте воєнні часи вносять важіль важкості впровадження проекту.
 
За словами представників Міністерства проект знаходиться на етапі активного розвитку: проєкт постанови Кабінету Міністрів України, яким пропонується проведення протягом двох років на території України експериментальний проєкту з впровадження е-ТТН з  у сфері внутрішніх вантажних перевезень протягом наступних тижнів заплановані до розгляду Урядомі це, в свою чергу, стане першим кроком до ясності регулювання цього питання і надасть можливість використання е-ТТН бізнесом.

Анатолій зазначив, що провайдери ЕДО і надалі в рамках експериментального проекту використання е-ТТН будуть спілкуватися із бізнесом, який матиме можливість передавати провайдерам всю необхідну інформацію, що в свою чергу допоможе отримати всі необхідні статистичні дані для подальших прогнозів розвитку проекту.

Олександр Вернигора, Голова ІКТ Комітету СУП, запропонував створити робочу групу для надання бізнесом ініціатив щодо проекту та надати Міністерству коментарі та пропозиції від бізнесу для їх подальшого опрацювання та врахування. Членами зустрічі було одноголосно підтримано важливість проекту е-ТТН та об’єднання зусиль для створення належної нормативно-правової робочої бази, яка допоможе спростити низку процесів і бізнесу і державі.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку