Новини

Щодо порядку заповнення графи 2.2 «№ з/п групи коригування» РК, якщо в подальшому відбувається коригування рядка ПН, який вже коригувався

27.12.2018
Тема: ПДВ

Який порядок заповнення графи 2.2 «№ з/п групи коригування» розрахунку коригування, якщо в подальшому відбувається коригування рядка податкової накладної, який вже коригувався?

     Наказом Міністрства фінансів України від 17.09.2018 № 763 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307» внесено зміни до форм податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної (далі – розрахунок коригування) та порядку їх заповнення, зокрема, у розділі Б розрахунку коригування запроваджено номер за порядком для групи коригування (графа 2.2).

     В усіх рядках розрахунку коригування, пов’язаних з коригуванням одного рядка податкової накладної (рядок, в якому зі знаком «–» зазначено відповідні показники податкової накладної, що коригується, та за наявності нового(их) рядку(ків) з виправленими показниками, що його замінює(ють)), у графі 2.1 зазначається однаковий код причини коригування. Одночасно усім таким рядкам присвоюється один номер групи коригування, який зазначається у графі 2.2 розділу Б розрахунку коригування «№ з/п групи коригування». 

     Кількість груп коригування у розрахунку коригування обмежується лише кількістю рядків у розділі Б розрахунку коригування, призначених для заповнення відповідних показників (загальна кількість рядків у розділі Б розрахунку коригування не може перевищувати 9999). 

     При цьому якщо в подальшому відбувається коригування рядка податкової накладної, який вже коригувався, то графі 2.2 розділу Б розрахунку коригування «№ з/п групи коригування» присвоюється послідовний порядковий номер групи коригування, незалежно від того, який номер групи коригування був в попередньому розрахунку коригування.

За матеріалами «ЗІР: категорія 101.16»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку