Новини

Чи є підставою для відмови у прийнятті Заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів відсутність адреси електронної пошти в ЄДР?

17.12.2018

Чи є підставою для відмови у прийнятті заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів відсутність адреси електронної пошти в ЄДР?

     Подання електронних документів здійснюється платниками податків відповідно до норм Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (далі – Порядок № 557), на підставі договору про визнання електронних документів (далі – Договір), що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу та укладається з контролюючим органом.

     Автор створює Заяву про приєднання до Договору в електронному вигляді. Усі реквізити Заяви про приєднання до Договору обов’язкові для заповнення, в тому числі і електронна адреса платника. У випадку їх відсутності Заява про приєднання до Договору до розгляду не приймається, формується перша квитанція із зазначенням причини неприйняття та надсилається автору (п. 2 розд. ІІІ Порядку № 557).

     Згідно з п. 2 розд. І Порядку № 557, електронна адреса автора – адреса електронної пошти (e-mail) – запис, що складається з ідентифікатора, позначки «@» та доменного імені, що ідентифікує поштову скриньку автора, яка використовується автором для листування з контролюючими органами та повідомляється шляхом внесення адреси електронної пошти до облікових даних автора.

     Разом з тим, відповідно до ст. 9 Закону України від 15 травня 2003 року № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) містяться крім інших відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу – підприємця щодо інформації для здійснення зв’язку: телефон, адреса електронної пошти.

     У разі відсутності відомостей про адресу електронної пошти платника в ЄДР, платник може зазначити в Заяві про приєднання до Договору адресу електронної пошти, яка буде ним використовуватися для листування з контролюючими органами.

За матеріалами «ЗІР: категорія 135.03»
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку