Новини

Результати форуму для бухгалтерів бюджетних установ

15.12.2017
Тема:

Чим можна замінити санкційне програмне забезпечення для обліку в державних установах, аби уникнути штрафів з 1 січня 2018 року?

 

Які альтернативні бухгалтерські програми будуть найкращим вибором для управління бюджетними установами?

 

На ці питання намагалися знайти відповіді на грудневому дискусійному Форумі для бухгалтерів та кадровиків бюджетних установ, який відбувся в Києві за підтримки Державного Агентства з питань електронного урядування та генерального інформаційного партнера ISpro.

На цьому практичному майданчику зібралися понад 120 представників органів державної влади та спікери від провідних бізнес-гравців – розробників систем автоматизації обліку.

Головним меседжем у виступах спікерів була пропозиція автоматизувати всі без винятку процеси бюджетного обліку в бюджетних установах на єдиній системі, але наразі найбільш гострим залишається питання в першу чергу заміни систем для провадження бухгалтерського обліку, розрахунку зарплати та обліку кадрів.

У кожного з виробників – свої переваги, всі представлені системи відповідають вимогам до так званих ERP-систем, однак в цілому відчувалося, що системи ISpro та IT-Enterprise  почуваються найвпевненіше в даному секторі, мають як і серйозні портфоліо вже впроваджених проектів в бюджетних установах (ISpro) чи державних підприємствах (IT-Enterprise), так і розуміння проблематики в цілому.

ISpro позиціонується як більш доступний системний софт в плані ціни серед ERP-аналогів, в тому числі і тому, що пропонує значні поступки в ціні на софт та супровід. Назагал, ISpro – система, що має найбільший досвід впровадження саме в бюджетних установах та центральних органах виконавчої влади, зокрема на її основі автоматизовано господарсько-фінансову діяльність КМДА, ГІОЦ КМДА, інших місцевих та обласних органів влади (проект Е-місто), більшість проектів з обліку кадрів та праці в міністерствах та відомствах ведеться в ISpro.

Піднімалося на Форумі і питання безпечного переносу даних та переходу на іншу систему з  огляду на унікальність процесів в кожній структурі. Відповідь ISpro проста та симетрична: всі дані будуть акумульовані, збережені в добре відомому форматі DBF та імпортовані в нову систему. І з початку дії санкцій в багатьох бюджетних установах це вже відбулося, ЦОВВ перейшли на впровадження того функціоналу ISpro, який сприяє вдосконаленню їхньої діяльності.

Участь у Форумі також взяли Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування, Юрій Назаров, керівник ІТ-департаменту КМДА, представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та СБУ.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку