Новини

Плата за землю за нововідведену земельну ділянку

27.03.2023
Тема:

Як заповнюються колонки 7, 8 розділу І та колонки 8, 9 розділу ІІ декларації з плати за землю за нововідведену земельну ділянку або за новоукладеним договором оренди землі у разі володіння (користування) земельною ділянкою в звітному році менше місяця?

У звітній декларації (яка надається у разі відсутності у цьому ж році іншої поданої звітної декларації по певній територіальній громаді) у рядку 1.1 має бути заповнено поле «За ___ рак» та «починаючи з__.__».

У уточнюючій декларації у рядку 1.1 має бути заповнено поле «За___ рік» та «з урахуванням уточнень з__.__».

У колонці 7 розділу І та колонці 8 розділу ІІ зазначається частка неповного місяця, яка визначається за формулою відповідно до примітки 12: кількість днів володіння або користування у місяці ділиться на загальну кількість днів            у місяці. Така частка неповного місяця зазначається у форматі з чотирма десятковими знаками.

У колонці 8 розділу І та колонці 9 розділу ІІ зазначається кількість повних місяців володіння/користування, які залишилися у цьому році, починаючи                 з місяця наступного за місяцем, у якому набуто право власності/користування.

Наприклад, якщо суб’єкт господарювання станом на 01 січня поточного року не був платником плати за землю, а з 05 лютого поточного року став власником нововідведеної земельної ділянки, то надається декларація за типом «Звітна» (має надатися не пізніше 20 лютого поточного року), у рядку 1.1 зазначається «за 2023 рік» «починаючи з 05.02». У колонці 7 розділу декларації зазначається: 5 / 28 = 0,1786, у колонці 8 зазначаємо 12 - 2 = 10 (повних місяців). 

Наприклад, якщо платник плати за землю подавав звітну декларацію на поточний 2023 рік, а 15 листопада уклав договір оренди на нову земельну ділянку, то надається декларація за типом «Уточнююча», у рядку 1.1 декларації зазначається «За 2023 рік» «з урахуванням уточнень з 15.11». У колонці 8 розділу ІІ зазначається: 15 / 30 = 0,5, у колонці 9 розділу ІІ: 12 – 11 = 1 (повний місяць).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку